. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Čížek porazil Crhu!!

21.11.2015 19:20

ST Euromaster Kolín - Sokol PP Hradec Králové 2   1:6

Video reportáž

Ve čtvrtfinále Českého poháru proti extraligovému Hradci Králové jsme odehráli důstojnou partii.

 

Hosté přijeli dle očekávání bez exreprezentanta Josefa Šimončíka, přesto jejich sestava jasně ukazovala, že neponechali nic náhodě a přijeli vyhrát. Největší hvězdou byl Jakub Crha, který má letos v extralize zatím výbornou bilanci 8:1. Navíc je to mistr ČR ve smíšené čtyřhře z roku 2009 a bývalý juniorský reprezentant, který má stříbrnou medaili z ME družstev z roku 2007. Dvojkou byl Martin Pavlica, který se loni vrátil do extraligy po dlouhém působení v zahraničí. Na trojce hrál talentovaný Tomáš Hort, se kterým máme zkušenosti z posledních sezón ve třetí lize. Jeho výkonnost v poslední době rychle stoupá, přesto, pokud jsme chtěli pomýšlet na úspěch, museli jsme dělat body především přes něj.

V úvodní čtyřhře hosté ukazovali svoje kvality, a protože i naši hráči hráli velmi dobře, bylo se na co dívat. Naší dvojici Miffek-Čížek se podařilo vyhrát druhý set, díky bezchybné hře Crhy a hlavně převaze na servisu získali hosté nakonec první bod za vítězství 3:1. Potom nastoupil Čížek proti Crhovi a Miffek s Pavlicou. Bylo jasné, že pokud chceme utkání ještě zdramatizovat, musí Dan porazit Pavlicu. Hostující hráč měl ale od začátku navrch, hlavně kvůli výbornému servisu. Na druhém stole ale Jirka Čížek podal životní výkon a proti čtyřicátému hráči žebříčku ČR zvládnul koncovky všech setů a zaslouženě vyhrál 3:0! Vykřesal tak naději na přinejmenším těsný výsledek. Za stavu 1:2 na zápasy pak nastoupily trojky obou týmů v klíčovém zápase. Luboš Pěnkava vedl nad Hortem 1:0 a 2:1, bohužel nedokázal zápas dotáhnout do vítězného konce. A když hostující Jakub Crha nedovolil další senzaci a Dana Miffka přehrál 3:0, bylo jasné, že  hosté pojedou z Kolína s vítězstvím a vstupenkou na závěrečný turnaj Českého poháru pro nejlepší 4 týmy. Za stavu 1:4 vystřídal hrdinu dne Jirku Čížka Standa Dolejší, ale ani on na dobře a bojovně hrajícího Horta nestačil. Posledním zápasem, který uzavřel naše vrcholné vystoupení v Českém poháru v letošní sezóně byla prohra Luboše Pěnkavy s Martinem Pavlicou.

Účinkování v Českém poháru tak pro nás skončilo a nyní se můžeme plně soustředit na jasný cíl letošní sezóny, kterým je postup do 2. ligy. Utkání, jako bylo čtvrtfinále ČP 2015 jasně ukazuje, že ani ve druhé lize bychom nehráli druhé housle!

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode