. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Luboš Pěnkava postoupil mezi nejlepších 48 hráčů v ČR

28.03.2016 09:16

Předposlední březnový víkend patřil vrcholu domácí sezóny v individuálních soutěžích. Mistrovství České republiky dospělých se konalo v Jablonci nad Nisou.

Náš oddíl měl v Jablonci tronásobné zastoupení. Největší naděje jsme vkládali do Jirky Čížka, kterého doprovázeli Luboš Pěnkava a Jarda Pilner. V kvalifikačních skupinách Jirka neztratil a lehce postoupil přes do druhého stupně. Tam zamířil i Luboš, který shodně 3:1 porazil Davida Průšu z Elizzy a Václava Ezra z El Niňa Praha. Naopak Jarda už tak úspěšný nebyl, když sice nejprve přehrál Jana Kaněru z Liberce, účastníka letošního mistrovství světa v ping-pongu v Londýně (výsledky WCPP 2016 ZDE), pak ale nastačil na Vojtěcha Klimka z KST Ostrava.

Ve druhém stupni měl obrovskou smůlu Jirka Čížek. V zápase o postup do hlavních bojů ho los postavil proti Pavlu Holaňovi z KST Ostrava, jehož tráva na backhandu a nepříjemný styl mu neseděl. Přesto vedl 2:0 na sety, nakonec byl ale šťastnější prvoligový soupeř.

 

To Luboš naopak se Zbyňkem Flíborem z MS Brno (který ve skupině vyřadil extraligového Jahodu) otočil zápas z 0:2 na 3:2 a mohl se radovat z postupu do sobotních hlavních bojů proti našim elitním hráčům.

V sobotu už Luboš nepřekvapil a podlehl Michalu Lebedovi ze Sokola Hradec Králové 0:4 na sety. Přesto je jeho účast mezi nejlepšími 48 muži České republiky dalším úspěchem stolních tenistů ST Euromaster v této sezóně.

Výsledky kvalifikačních skupin ZDE.

Výsledky druhého stupně kvalifikace ZDE.

Fotogalerie z kvalifikace ZDE.

Z dalších kvalifikantů ze středních Čech se ve skupině dařilo Petrovi Macelovi, který postoupil bez ztráty setu, ve druhém stupni ale nestačil na Lukáše Hobla z Chebu. Tomáš Postelt měl smůlu, když mu los vybral prvního nasazeného kvalifikanta Martina Koblížka, a tak skončil ve své skupině druhý. Škoda, že se při avizované neúčasti Honzy Valenty nepřihlásil nikdo z náhradníků. To, že se dá na republice překvapit a postoupit ukázala Pavlína Doležalová z Brandýsa. Ta ve čtyřčlenné skupině zaznamenala 3 těsné výhry a senzačně postoupila mezi nejlepších 32 žen. Dokázala porazit i Dášu Pěnkavovou. Ve druhém stupni sice nestačila na Lucii Novotnou z Hodonína, ale i na ní si uhrála cenný set.

O překvapivé výsledky nebyla nouze ani v hlavní soutěži.

Obhájce titulu Pavel Širuček prohrál hned svůj úvodní zápas s hradeckým Martinem Pavlicou a bylo po nadějích. Také třetí nasazený Tomáš Tregler se rozloučil hned po prvním zápase, když nestačil na Tomáše Polanského.

Také sestra našeho úspěšného hráče Luboše Pěnkavy Kateřina myslela určitě při neúčasti trojice Vacenovská, Štrbíková, Matelová na svůj první individuální titul v singlu. Proti byla ale Tamara Tomanová, která ji vyřadila už ve čtvrtfinále.

Nakonec se z titulů radovali nejvýše nasazení Tomáš Konečný a Dana Čechová.

Kompletní výsledky ZDE.

Přemožitel Pavla Širučka Martin Pavlica se letos představil i v Kolíně ve čtvrtfinále Českého poháru.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode