. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Ohlédnutí za minulou sezónou

17.08.2015 20:57

Do konce prázdnin zbývají poslední dny, a tak už se začínáme těšit na novou sezónu. Všichni věříme, že bude výjimečně úspěšná. 

Nejprve si ale připomeneme tu loňskou.

V té jsme po dlouhé době nepřihlásili do soutěže družstvo žen, které se přesunulo do Poděbrad. Tím jsme přišli o privilegium jediného středočeského oddílu hrajícího ligovou soutěž mužů i žen. I s přispěním naší Adély Vokounové Poděbrady postoupily do 2. ligy a tak jim budeme v příští sezóně držet palce.

Mužkých družstev jsme postavili 5.

Áčko chtělo ve 3. lize opět bojovat o postup. Poté, co DTJ Hradec Králové C ohlásil, že bude bojovat o postup, jeho velmi silná soupiska naše šance velmi snížila. Přesto jsme chtěli alespoň do finále, kde bychom soupeři jeho cestu znepříjemnili. Vše bylo ale proti nám. Nejprve si na začátku roku 2015 zlomil nohu Borek Zaplatílek. Dlouho jsme se snažili sehnat náhradu a nechybělo mnoho a sehnali bychom hráče, který by zvýšil naše šance na postup. Když ale přestup nepovolil jeho současný oddíl, bylo jasné, že sezónu jenom dohrajeme. A když poslední 4 kola nehrál kvůli problémům se zády ani nejlepší hráč Radim Hořejší, dopili jsme kalich hořkosti v podobě 6. místa až do dna.

Béčko bojovalo o postup do divize. V základní části skončilo druhé, v semifinéle ale nestačilo na Brandýs. Nicméně v příští sezóně si divizi nakonec zahraje, když jí získalo od TJ Sadská.

Céčko v minulé sezóně mohlo mít ambice na play-off, sporné odebrání 6 bodů je nakonec zařadilo do bojů o záchranu. Tam ale kluci nezaváhali, a tak budou moci letos ukázat, že v KS2 mají na to bojovat o přední příčky.

Déčko zahájilo sezónu v reginálním přeboru v oslabené sestavě a dlouho mu patřila poslední příčka. Po příchodu Petra Ptáčka se začalo vyhrávat a nakonec se tedy nejvyšší okresní soutěž zachránila.

Éčko v regionální soutěži 3. třídy bylo složeno z mladých hráčů, kterých se v sezóně vystřídalo 15. Proti většině týmů zatím neměli šanci, v některých zápasech proti mládeži z Oseka, Velimi nebo ST Kolín už dokázali uhrát pár dílčích úspěchů.

Z pohledu soutěží družstev nebyla sezóna tedy nikterak úspěšná. Přesto jsme dosáhli velkého historického úspěchu. Franta Čamr přivezl z mistrovství ČR starších žáků bronzovou medaili ve čtyřhře a úspěšne si vedl i během sezóny v celostátních bodovacích turnajích. Matěj Záboj sice medaili z MČR nezískal, v průběhu sezóny si ale vedl výborně a byl i v první desítce celostátního žebříčku.
V nastávající sezóně oba přecházejí o kategorii výše, tak budou mít obhajobu složitou.
 

A co nás tedy čeká?
Můžeme klidně říci, že nás čeká zlom v historii klubu. To se ale dočtete později. Tak sledujte naše stránky.
 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode