. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Vrchol čtyřletého snažení je tady!

06.08.2016 07:42

Dnes začínají boje o olympijské medaile v Riu.

Po letech máme konečně dvojí zastoupení v mužích i ženách. Kdo se dostane nejdál?

Luboš Jančařík má v prvním kole poměrně snadný los, Zokhid Kanjaev z Uzbekistánu by neměl být překážkou. I když první zápas na takovém turnaji může být zrádný. Liam Pitchford ve druhém kole by už byl jiný oříšek, v případě výhry bude ve třetím kole soupeřem  Jeoung Younsig, aktuálně 12. hráč světového žebříčku.

 

Dima Prokopcov má los o poznání těžší. Legendární Segun Toriola z Nigérie už je na několikáté olympiádě a přestože je dle sázkových kursů outsiderem, určitě naší jedničku potrápí. Ve druhém kole čeká Koki Niva a ve třetím Stefan Fegerl.

 

Hana Matelová má v prvním kole nejtěžší soupeřku Kanaďanku Zhang Mo. Ta je sice ve světovém žebříčku skoro 30 míst za Hankou, šance bych ale viděl tak 50 na 50. Ve druhém kole by narazila na Georginu Pota, se kterou se utkala na olympiádě v Pekingu před 8 lety Dana Hadačová (tehdy :-)) a měla na ní mečbol.

 

Naše největší naděje Iveta Vacenovská si v prvním kole jistě lehce poradí s Kolumbijkou Lady Ruano, ve druhém kole ale čeká nepříjemná obranářka Tetyana Bilenko a po ní už jen samé asiatky Lee Ho Ching z Hong Kongu, v případě úspěchu pak mezi 16 Číňanka Li Xiaoxia. Zahrát si osmifinále s Číňankou by měl být asi Ivetin cíl.

 

Matelová  - Zhang Mo 6.8. 16:15 CET

Vacenovská - Lady Ruano 6.8. 17:00 CET

Jančařík - Zokhid Kanjaev 6.8. 21:00 CET

Prokopcov - Segun Toriola 6.8. 21:45 CET

Tak snad na jednom ze streamů https://www.ceskatelevize.cz/rio2016/ uvidíme živě a budeme držet palce.

 

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode