. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

London 2012

04.08.2012 21:04

4.8.2012

V pondělí jsme navštívili Český dům. Výhoda byla, že se nachází v Islinghtonu asi 10 minut od mého bydliště. Po koncertu Monkey Business jsem zkritizoval s bandou s Benátek nad Jizerou naše basketbalistky a těšil se na další den.

Fotky z Českého domu ZDE.

V úterý jsem byl v Earls Court na mužském Volejbale. Nejprve Srbové snadno přehráli outsidera Tunisko. Druhý zápas byl zajímavější, favorizované Polsko podlehlo Bulharsku 1:3. Poláci vytvořili super atmosféru.

Fotky z volejbalu ZDE.

Večer byl dlouho očekávaný ping-pong mužů. Nakonec byl rozpis takový, že jsem viděl prostřední dvě čtvrtfinále, takže žádného Číňana, což bylo trochu škoda. Zápasy ale byly super. V prvním deklasoval Thajpejec Chuang Chin-Yuan Crisana, ale byly vidět pěkné výměny. Druhý mezi Ovčarovem a Mazem byl napínavý až do konce. Překvapilo mě vyspělé publikum, které dokázalo ocenit všechny zajímavé momenty, často byl slyšet potlesk na otevřené scéně. Ovace během výměny a tleskání na prasata by asi v našich krajských soutěžích neměly nejlepší ohlas. Ale když to není vyloženě kvůli znervóznění soupeře (a to přece nikdo nikdy neudělá ??), tak proč ne?

Fotky ze čtvrtfinále mužů ZDE.

Ve středu jsem dopoledne odpočíval a odpoledne navštívil fotbal Gabun – Jižní Korea. Výsledek 0:0 a kvalita soupeřů dávají tušit, že herně to nebylo nic moc. Ale 77 tisíc diváků ve Wembley je nezapomenutelný zážitek.

Fotky z fotbalu ZDE.

 

30.7.2012

Olympiáda je super, ale není tady čas na nějaké psaní.

Holky baskeťačky hráli špatně, nedaří se Horákové a Kulichové. Na Hance Horákové to stojí. Kulichová byla psychicky úplně na dně, nebyla schopná chytit míč do ruky. Všicni známe, jaké to je, a tak máme pochopení. Ještě není nic ztraceno. Angolu porazíme a s Chorvatskem se střetneme o postup. Ale na medaili to asi zase není.

Fotky z basketu ZDE.

Pingpong byl super, bohužel bez našich. Asi o tom napíšu později, byl to super zážitek, i když ženský z Asie moc nemusím. Ani jeden zápas nebyl nudný, vypadalo to, že Viktoria Pavlovič postoupí  jako jediná z Evropanek (rodilých) dál, ale nestalo se. Singapurka Wang, přes její postavu vydržekla 7 setů a dostala se mezi 8.

Fotky z pingpongu ZDE.

 

 

29.7.2012

Tak už jsem v dějišti. Cesta je dlouhá, jedu ze Stansteadu autobusem a tu hodinku využiju k napsání pár názorů na olympijský turnaj v pingpongu. Prší jako prase.

Je obrovská škoda, že tady nemáme žádného muže. Při dobrém losu je tady určitě jednodušší dostat se dále než na MS. Kvóta 2 lidí na stát je z našeho pohledu dobrá, pro některé země ale určitě nespravedlivá. Ma Long takhle přišel už o druhou olympiádu. Sice bude mít zlato za družstva, ale singl je víc.

Kdo tedy vyhraje? Možná by Čína mohla doplatit na nízkou kvótu a letos si zlato neodvézt. Wang Hao letos prohrál na China Open s Jiang Tianyi z Hong Kongu a zdá se, že je k poražení. Největším favoritem je Zhang Jike, který, pokud vyjdou moje papírové předpoklady, narazí ve čtvrtfinále právě na Jiang Tianyi. Ten musí ale předtím porazit Smirnova a favorizovaného JOO Saehyuk. Jeho astronomický kurs 201:1 mě také donutil si jej vsadit u sázkové kanceláře. Toto čtvrtfinále uvidím naživo, tak snad tam můj favorit ještě bude.

Samozřejmě ale přeju Evropanům. Timo Boll je třetí favorit, ale kurs 18:1 jasně ukazuje, jaká je nadvláda Ćíňanů. A moji další favorité jsou Rusová. Šibajev se dostal do semifinále na Japan Open, tak proč nepřekvapit i tady?

V dolní části pavouka budu společně s Evropany fandit i Korejci OH Sangeun. Ten podává dlouho stabilní výkony a vzhledem k jeho jménu si myslím, že na OH by mohl uspět. Třeba právě on porazí druhého nasazeného Wang Hao.

V ženách je to jednodušší, první dvě budou Číňanky. A Iveta je uprostřed pavouka, tak přiveze bronz.

 

28.7.2012

Iveta to zvládla a je mezi 32 nejlepšími.

Zítra večer si zahraje o postup mezi 16.

Pavouk žen ZDE.

Pavouk mužů ZDE.

 

Londýn 2012

Po dvou měsících klidu se konečně setkáváme na našich stránkách. Důvod je zřejmý: Začaly Olympijské hry 2012.
Naše muže zde neuvidíme, ale ženy nás potěšily dvonásobným zastoupením. Dana Hadačová dnes bouhužel podlehla v prvním kole Číno-Polsko-Australance Miao Miao 2:4 a se soutěží se rozloučila.
Iveta Vacenovská sehraje svoje první životní utkání na OH dnes večer proti Thajce Komwong. S tou by si měla papírově poradit. Snad nám ČT tento zápas zprostředkuje v přímém přenosu.
Pokud Iveta vyhraje, narazí ve 3. kole na Němku Wu Jiaduo, se kterou jí budu fandit dvojnásob. Na pondělní sekci od 15:30 mám totiž lístek a to znamená, že uvidím všech 8 zápasů 4. kola žen! Pokud by se tam Iveta ukázala, bylo by to skvělé.
Tím se dostávám k tomu, že se podívám na OH v Londýně. Ve třech dnech 30.7. -1.8. uvidím basketbal, volejbal, pingpong a fotbal. Pokud mi čas a nálada dovolí, pokusím se na těchto stránkách podělit se svými dojmy.
Jarda Pilner

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode