. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

Mistrovství ČR ve stolním tenisu 2012 - Brno

05.03.2012 00:00

První březnový víkend patřil MČR jednotlivců dospělých. V páteční kvalifikaci se neztratili ani zástupci FK Kolín.

Nejlépe si asi zahrál Standa Dolejší. Měl čtyřčlennou skupinu a odehrál v ní maximální počet 15 setů. Bohužel v prvním zápase s druholigovým Vítem Karáskem prohrál 2:3 a to mu v systému, kdy postupuje pouze vítěz snížilo naděje na postup. Když stejným poměrem podlehl i Liškovi ze Zlína, který hraje také druhou ligu, ale skupinu B, naděje na postup byly nulové. Ale ani po tomto zápase se nedalo mluvit o neúspěchu, vždyť Zlínský hráč má úspěšnost více než 65% a alternuje i v 1.lize. A to nejlepší Standu teprve čekalo. V posledním zápase zdolal prvoligového nasazeného Matějku. Že to už nic nezměnilo na konečném čtvrtém místě v tabulce nesnižuje lesk tohoto vítězství. Získané sebevědomí se určitě bude hodit v play-off a případně v příští sezóně ve druhé lize :-).

Cesta Borka Zaplatílka skupinou 19 byla mnohem méně klikatá. V prvním zápase Porazil Svobodu z Brna a tak se mohl těšit na poslední zápas s Tomášem Flíčkem o přímý postup ze skupiny. Tomáš ale ukázal, že v posledních letech udělal obrovský výkonostní vzestup a nedal Ctiborovi žádnou šanci.

Jediný hráč, který který využil nominace středočeského svazu na základě výsledků na KP, byl kromě našich zmíněných zástupců také Petr Uher. Nejen proto, že nedávno oblékal náš dres, ale hlavně kvůli jeho výkonu se zmíním také o něm. Petr nejprve porazil Jana Holaně z SK Přerov. Tento hráč má úspěšnost 87% v kvalitní E skupině 3. ligy. V posledním zápase skupiny se tedy střetnul v přímém souboji o první místo Vojtěchem Klimkem. S tímto prvoligovým hráčem sehrál vyrovnaný zápas. Později se ukázala Klimkova kvalita. Nejenže zvítězil ve 2. stupni kvalifikace a postoupil do hlavní soutěže, ale neztratil se ani v ní. V první kole vyřadil Glásla a v zápase o postup mezi 16 podlehl 2:4 Krmashekovi. Dvěma sety proti našemu nejlepšímu obranářovi dokázal, že na obranu to umí a že Petrův výkon byl opravdu výjimečný.

Samotné zápasy o tituly ukázaly přesně stav našeho stolního tenisu. Zatímco mezi ženami se do semifinále dostaly 4 největší favoritky, mezi muži se ukázala vyrovnanost naší špičky.

Z posledních 16 mohl vyhrát prakticky každý. Při neúčasti Prokopcova byl jasným favoritem Korbel, zásluhou Petra Davida se ale nedostal ani mezi 8. Davida však v zápětí vyřadil dobře hrající Jančařík. Ani druhý nasazený loňský finalista Obešlo se nedostal do čtvrtfinále. Tomáš Tregler vypadl v boji o semifinále s Olejníkem. Dalšími semifinalisty se stali Košťál, který po boji porazil přemožitele Obešla Crhu, Vráblík, který musel zabojovat s Krmashekem, aby pak lehce zvítězil nad Konečným a již zmiňovaný Jančařík. Obě semifinále skončila shodně 4:3 a radovali se Vráblík a Košťál. Stejným poměrem nakonec vyhrál i Košťál ve finále, přestože prohrával 0:3 a za stavu 2:3 odvracel stav 6:10.

Kompletní výsledky najdete ZDE.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode