. . . . . . . oddíl stolního tenisu . . . . . . . .

4 medaile zůstaly v Kolíně

01.02.2015 20:13

Poslední lednová sobota patřila krajským přeborům dospělých, které se už poněkolikáté za sebou konaly v Kolíně. Opět šlo nejen o tituly nejlepších hráčů a hráček středočeského kraje, ale i o postupová místa na mistrovství republiky, které se koná za měsíc v Hranicích na Moravě. Pro kategorii mužů bylo postupových míst letos luxusních 10, a tak jsme věřili, že jich pro Kolín vybojujeme co nejvíce. 

Nakonec se to povedlo dvěma hráčům. O největší senzaci se postaral Standa Dolejší, který po vítězství v prvním kole druhého stupně nad Pavlem Škopkem ze Zruče porazil prvního nasazeného Jirku Čížka. Bohužel mu po náročném programu došly síly a tak do semifinále přes Luboše Kříže neprošel, na postup na repubilku mu to ale stačilo.
Ještě lépe dopadl Radim Hořejší, který se dostal do semifinále a získal tím pro Kolín první bronz. Musel porazit ve druhém stupni Martina Šlapáčka a Tomáše Postelta, v semifinále nestačil na pozdějšího vítěze Petra Macelu. 

Při kvótě 10 míst na MČR jsem čekal, že by mohl postoupit i Franta Čamr. Ten postoupil z prvního místa ve skupině, kde porazil ligového Pavla Škopka, pak ale nestačil v prvním kole na nevyzpytatelného Karla Brožíka z Bělé. 

Další naše naděje Matěj Záboj postoupil ze skupiny ze druhého místa, ve druhém stupni podlehl v prvním kole Aleši Štěpánkovi z Říčan. 

Postup na republiku mezi dospělé jim tedy zatím unikl, ve svých žákovských kategoriích ale určitě promluví do konečného pořadí.

 

Poslední naší nadějí byl Karel Šembera, ten ale v těžké skupině nestačil na Šubrta a Šlapáčka a nepostoupil do druhého stupně.

Karegorii mužů nakonec ovládl Petr Macela z Boleslavi, který ve finále zdolal Dana Miffka ze Zruče.

V ženách jsme měli jediné zastoupení v Adéle Vokounové. Té se nepodařilo postoupit ze skupiny a skončila na 9.-11. místě. 

Podle očekávání zvítězila Míša Keroušová z Vlašimi, příjemným překvapením bylo 2. místo Pavlíny Doležalové z Brandýsa.

Další medailové pozice jsme získali ve čtyřhrách.

Dvojice Hořejší - Čamr stejně jako Dolejší se Zručským Miffkem se dostaly do semifinále. Ve finále dominovali Boleslavští Macela s Čížkem, když porazili Bergera se Šubrtem z Brandýsa. 

Ve čtyřhře žen zísala další bronz Adéla Vokounová společně s Hankou Hudečkovou. Vítězkami se staly jejich přemožitelky Keroušová - Stará z Vlašimi, stříbro braly středočeské naděje Štricová - Stránská.

Poslední bronz jsme získali v mixu, když tradiční pár Dolejší - Vokounová nestačil pouze na budoucí vítěze Miffek - Keroušová. Stříbro brala dvojice Čížek - Stará.

Kompletní výsledky najdete  ZDE.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode